Hüseyin Sezer

Yeni Kitap : Zihnimdekiler

05.01.2024 © Novelius Edebiyat

Tanıtım Bülteninden...

Hüseyin Sezer’den Yeni Kitap: Zihnimdekiler

“Ve bir gün bir çocuk bir çiçeği sulayacak, o çiçek sevgi çağının tohumu olacak, dünyayı saracaktı.”

novelius Zihnimdekiler, on sekiz yaşına giren Tansu’nun, sabah Emel babaannesinin defterini okumasıyla başlayıp İstanbul’dan Mersin’e uzanan bir Hüseyin Sezer romanı.
Sabah gazeteye gelir gelmez, anlam veremediği şekilde bir cinayet haberi için Mersin’e gönderilen Emel, bu şehirde Deniz ile tanışacak, kendisini esrarengiz bir ses kaydının içinde, cinayetin orta yerinde bulacak.

Salih’in Bir Anda Biten Hikâyesi romanı için “Beni yazar yapan eserim.” diyen Hüseyin Sezer, Zihnimdekiler içinse okuyucusuna, “Yazarken beni en çok zorlayan, en güçlü eserim.” diyor.
Kurguyla gerçeğin iç içe geçtiği, aklın ve duyguların karanlık dehlizlerine girildiği Zihnimdekiler’de birçok kişinin hikâyesinin kapısının aralanışıyla “Bu hikâye kimin hikâyesiydi?” sorusu hep peşinizden gelecek. Adeta, kapağın açılması ve Tansu’nun sesinin duyulmasıyla modern bir Binbir Gece Masalı’nın kapları da aralanacak.

“Zira iyi bir kitap okumak, aklımızı özgür kılar. “

Künye:

Yazar Adı: Hüseyin Sezer
Yayınevi: Ceres Yayınları
Yayın Dizisi: Roman
Cilt Bilgisi: Karton Kapak
Kağıt Bilgisi: Enzo Kitap Kağıdı
Sayfa Sayısı: 248
Boyut: 13.5x21x1,4 cm
Basım Bilgisi: 1. Basım
Aralık 2023
Basım Tarihi: Aralık 2023
ISBN No: 978-625-6425-68-2
Barkod No: 9786256425682
Fiyatı: 190 TL

Yazar Hakkında:

Hüseyin Sezer, 1991 Sivas doğumlu olan yazar, iletişim öğretmeni ve radyocudur. Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Tv-Sinema Bölümünden mezun olan Hüseyin Sezer, lise birinci sınıfta verdiği yazar olma kararı ile elinden kalemini hiç düşürmedi. Öyküleri birçok edebiyat dergisinde yer aldı. Elinizde tuttuğunuz kitapla beraber yayımlanan üç eseri bulunan Sezer, yazar olma serüvenini şöyle açıklıyor:
Dostoyevski bir dergi için “Timsah” adlı bir öykü yazarken dergi kapatılır, öykü yarım kalır. Bu öyküyü okuduktan sonra arkasında yazan kapak notu beni oldukça etkiledi. Şöyle diyordu: Bu öykü yazar olmak isteyen, içinde yazma tutkusu barındıran, bunun farkında olmayan kişilere yeni bir pencere açıyor. İlk defa kalemi elime aldım, bu öyküye bir son yazdım. Sonra kendimce şiirler, öyküler yazmaya başladım. Okudukça yazma isteğim de artarken edebiyatın benim için bir oksijen alanı olduğunu fark ettim. Derken üniversite birinci sınıfta ilk eserim Özgür Kelebek’i bastırarak edebiyat alanına giriş yaptım. İkinci eserim Salih’in Bir Anda Biten Hikâyesi mezun olduktan bir yıl sonra raflardaki yerini alırken ben bir roman çıkarmış olmanın mutluluğunu yaşıyordum. Lakin çalışmamın, verdiğim emeğin karşılığını alıyordum. Zira çoğu insanın okuduktan sonra “Oğuz Atay tadı alıyoruz.” demesiyse mutluluk nirvanam oldu. İlk kitaptan bu vakte kadar birçok dergide, fanzinde öyküler kaleme aldım ve almaktayım. Yazın alanında emek vermeye devam ediyorum. Çünkü ben yine o ilk hissin içindeyim: Edebiyat benim için bir oksijen alanı.
Eserleri

  • Özgür Kelebek (Uzun Öykü)
  • Salih’in Bir Anda Biten Hikayesi (Roman)
  • Basma Etek – Filtresiz Öyküler (Kolektif -Öykü- Kitap)
  • Zihnimdekiler (Roman)

05.01.2024 © Novelius Edebiyat

Bir Cevap Yazın